Keresés

Karmaváltás, Fél év Karanténban három gyerekkel és az autizmussal

Ez lehetne az új könyvem címe, mely ezúttal már csak a belső utazásunkról szólna, hiszen nem nagyon megyünk ki. Azt nem mondom, hogy nem vagyunk egzotikus környezetben, mert világválságot átélni igen izgalmas történelmi pillanat, mégis egyelőre a magunk valóságába záródtunk, mint méhecske a becsukódó virágba.

Kísértetiesen hasonlóan telnek mindennapjaink, mint Indiában, csak nem riksázunk naponta templomba. De nem találkozunk senkivel, még a nagyszülőkkel sem. Interneten intézek, rendelek, amit csak tudok. Délelőtt tanulunk, aztán udvari szünet, aztán tanulunk, főzök, eszünk, játszunk, meditálunk. És az idő, bár tudjuk, hogy múlik, mégis mintha megállt volna. Legalábbis lelassult, pont, mint Indiában.

Mondhatnám, de jó, nekem ebben már rutinom van és a gyerekeknek is, mostanában maguktól elég sokat emlegetik Indiát. Nem véletlenül. De nemcsak India miatt van rutinom, azért is, mert minden anyának az lett, aki sokáig volt kismamaként otthon több gyerekkel. Az sem volt nagyon más. Évekig alig lehetett kimozdulni. Hát még, ahol sérült és ezért lassabban fejlődő gyerekek vannak, akiket a külvilág elutasít. Mi tudjuk, milyen magunkban lenni, a világtól elzártan, mert félnek tőlünk, mint egy vírustól. Legalábbis nem értenek minket. Így aztán nem is tudják, miként viselkedjenek velünk szemben. Itt van ez a nő, akinek két gyereke is furcsa, biztos valamit rosszul csinál. Nem tudunk hozzá kapcsolódni, mert nem értjük őket, hangosak és a gyereke harap is meg köpköd, ez kellemetlen, tehát elkerüljük. Probléma megoldva.

Pedig a „vírus”, jelen esetben az autizmus fontos lehetőséget hordoz nemcsak számomra, mint anya számára, hanem mindazok számára, akik kinyitják a szívüket és bele mernek gondolni, érezni, milyen lehet másként élni. Ők nem megfertőződnek, hanem egy esélyt kapnak a fejlődésre, ők meghallhatják az üzenetet. És egyre többen jönnek, autizmus álarcban, hírnökként a földre. Már minden századik ember autista. Tehát Te is ismersz legalább egyet a környezetedben. De ismered is? Látod is őt?


164 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Kapcsolat

Tel: +36202121111

© 2019 by Dóra Lohonyai. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now